12 tecken på att ditt barn blivit tonåring

12 tecken på att ditt barn blivit tonåring
3 januari, 2018 Nikilina Forsén

Har ditt barn blivit tonåring? Här är 12 säkra tecken

Är du osäker på om ditt barn blivit tonåring? Det är ett stort kliv våra små älskade tar när de går från att vara vilsna gulliga småungar till nästan självständiga vuxna. Och detta steg kan känns minst lika stort och omtumlande för föräldern som för barnet. Är du osäker på om ditt barn blivit tonåring? Här är 12 tecken som enligt Amelia tyder på att ditt älskade barn håller på att växa upp.

1. Föräldrar ska gärna vara så osynliga som möjligt. En av de absolut värsta sakerna som kan hända är att bli sedd tillsammans med dig, oavsett sammanhang. Dyker du upp i skolan för att hämta ditt barn låtsas de gärna som att de inte känner dig.

Har du en tonåring hemma eller i din närhet? Läs mer om och köp Tonårsboken här.

2. Tonåringens rum är deras kungadöme och där är inga inkräktare välkomna. Glömmer du att knacka innan du kliver in där tar det lång tid innan du blir förlåten.

3. Att tonåringens föräldrar kanske också har en personlig sfär är dock inget de tar hänsyn till.

4. Alla ställen som erbjuder wifi är extra trevliga, och det är ofta det första tonåringen frågar om när hen kommer hem till någon. Det är få saker som gör tonåringen lyckligare än när det finns obegränsat wifi i hemmet.

5. Kramar och närhet är inte särskilt uppskattat, speciellt inte när det är på ditt initiativ.

6. Kläder är för vissa ungdomar jätteviktigt, och absolut ingenting man skämtar om.

7. Selfies är jätteroligt, men det där med att ställa upp på familjebild eller att vara med på bild när du vill det är inte alls speciellt kul.

8. En av de platser i hemmet som de gärna ockuperar och spenderar mycket tid på förutom sitt rum, är badrummet. Och när tonåringen är där får du absolut inte komma in.

”36 beteenden alla tonårsföräldrar känner igen” Läs artikeln här.

9. Sömnbehovet ökar enormt under tonårstiden, och plötsligt sover de lika mycket som när de var bebisar.

10. För att få med ditt barn på någon trevlig aktivitet krävs plötsligt en enormt stor övertalningsförmåga, och gärna mutor eller ”belöningar”. Att säga att tonåringens kompisar får följa med kan också fungera.

11. Ditt barns behov av pengar har plötsligt ökat enormt.

12. Från att du och ditt barn hade roligt och skrattade åt saker tillsammans, har ditt barn nu snarare roligt åt dig.

Känner du igen dessa beteenden hos ditt barn? Då kan det vara så att hen har blivit tonåring. Tonårstiden är ofta en berg- och dalbana för både barnen och föräldrarna, och det kan vara lätt att undra om andra familjer tar sig igenom samma storm som man själv gör därhemma.

I ”Tonårsboken” kan du läsa om hur andra familjer tog sig igenom tonårstiden, och hur det gick för ungdomarna sedan. Dessa 12 familjers berättelser och erfarenheter ger perspektiv, hopp och inspiration om hur du som tonårsförälder kan tänka och navigera tillsammans med din tonåring kring alla klassiska tonårsdilemman.

Du kan läsa mer om och beställa Tonårsboken här.

Källa: amelia.se

Köp ditt ex av Tonårsboken redan idag!

Köp Tonårsboken