10 julklappstips till en tonåring

10 julklappstips till en tonåring
18 december, 2017 Nikilina Forsén

Här är 10 julklappstips till en tonåring!

Behöver du julklappstips till en tonåring? Att köpa julklappar till sina älskade barn är inte alltid det lättaste, speciellt när de börjar växa upp och plötsligt bara önskar sig ”pengar”. Här har vi samlat tips och inspiration på julklappar som passar till en tonåring och som brukar vara populära på ungdomarnas önskelistor!

1. Presentkort

Om tonåringen önskar sig pengar och du vill hitta på något lite roligare, ge dem istället ett presentkort i deras favoritbutik. Du kan även ge ett presentkort som gäller för en hel shoppinggalleria, vilket brukar vara uppskattat då detta ger större valmöjligheter och butiker att handla i.

2. Portabel mobilladdare

Har din tonåring alltid slut på batteri i mobilen? Detta stör antagligen dig precis lika mycket som din tonåring, då det blir nästan omöjligt att få tag på ditt älskade barn. Gör både dig och din tonåring en tjänst och köp en portabel mobilladdare till hen i julklapp. Denna kan din tonåring sedan ha i väskan och använda när det krisar.

Har du en tonåring hemma eller i din närhet? Läs mer om och köp Tonårsboken här.

3. Spotify Premium

Om din tonåring tycker om att lyssna på musik och inte redan har Spotify Premium, kan detta vara en julklapp som varken du eller din tonåring tänkt på men som kan komma väl till användning. Det vill säga, en smart julklapp som troligtvis kommer uppskattas mycket, men som sällan står med på tonåringens önskelista.

4. Surfplatta

Vill du göra tonåringen riktigt glad, är surfplattor något mycket populärt på ungdomarnas önskelistor. De verkar aldrig kunna få för mycket av de där teknikprylarna,  och har de redan mobil och dator är en surfplatta kanske på sin plats? Som sagt, desto fler teknikprylar, desto bättre enligt tonåringarna.

5. Biobiljetter

Tonåringar brukar tycka om att gå på bio. Ge dem två biobiljetter till valfri film så kan de gå med en kompis på jullovet. De måste ju spendera all sin läxfria tid de plötsligt har på något….

6. ”En upplevelse”

En upplevelse är en rolig julklapp som egentligen passar alla, inte bara tonåringarna. Det härliga är att det finns oändligt många olika typer av upplevelser att ge bort, vilket gör att du kan anpassa julklappen efter just din tonårings intressen.

7. Mobilskal

Många är tonåringarna därute som någon gång fått skärmen på mobilen totalt krossad efter att ha tappat den i marken. Vill du minimera risken för detta och samtidigt göra din tonåring glad, köp ett snyggt mobilskal i julklapp till hen. Ett tips är att spara kvittot så att din tonåring kan byta till ett annat mobilskal om det visar sig att hen inte riktigt har samma smak som dig. Det händer ju tyvärr ibland och då kan det vara bra att vara på den säkra sidan.

8. Pengar på sparkontot, aktier eller fonder

Detta är en julklapp som tonåringen kanske inte tycker är jätterolig just nu. I framtiden kommer hen dock (förhoppningsvis) förstå värdet av denna typ av tråkiga julklappar och tacka dig i efterhand.

9. Väckarklocka

Har du en tonåring som snoozar och snoozar utan att komma upp ur sängen på morgonen? Detta är en rolig julklapp perfekt för sjusovaren! Köp en väckarklocka med funktionen att alarmet inte stängs av förrän tonåringen utfört en aktivitet. Det finns flera olika typer av dessa, ett exempel hittar du här.

10. Parfym

Tonåren är ofta en ålder då barnen börjar bry sig extremt mycket om att lukta gott. En parfym i julklapp brukar vara väldigt uppskattad hos både killar och tjejer. Vet du inte vilken doft du ska köpa, googla på olika topplistor och välj en av parfymerna högst upp. Dessa brukar ofta vara de populäraste även bland tonåringarna.

Har du tips på julklappar till en tonåring? Dela gärna med dig av dessa i kommentarerna till inlägget på vår facebooksida som du hittar här

Har du en tonåring hemma eller i din närhet? Läs mer om och köp Tonårsboken här.

Köp ditt ex av Tonårsboken redan idag!

Köp Tonårsboken